Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Daha İyi Bir Seks Hayatı İçin…

seks

Mutlu bir birlikteliğin temel unsurlarından biri çiftin mutlu bir cinsel yaşamının olması. Daha iyi bir seks hayatı için neler yapılmalı ve nelerden uzak durulmalı konularını detaylandırmaya çalışacağız.

Seksin ilk kuralı iki kişinin de kendini fiziksel ve duygusal olarak güvende hissetmesi. Kişiler cinsel yaşamla ilgili bilgi, inanç, eylem ve fantezilerinin eleştirilmeyeceği ve yalnızca paylaştığı kişide kalacağı noktalarında emin olmalı. Tersi bir durumda kişi partneriyle gerçek bir temasa girmekten kaçınıyor ve arasına mesafe koyma isteği duyuyor.

İyi bir seks hayatına sahip olmak için partnerle iyi bir iletişim kurmak gerekiyor. Partnerler arasındaki açık ve net iletişim birbirlerine olan güveni pekiştirerek yatak odasındaki bağı ve tutkuyu da güçlendiriyor.

Seks neden bizden uzaklaşıyor?

  • Filmlerdeki mükemmel cinsel birleşmeyi arıyor ve kendinizi buna hazırlamaya çalışıyor olabilirsiniz.
  • Gündelik hayat telaşında yorgunluk ve sorumluluklar arasında cinselliği erteliyor olabilirsiniz.
  • Cinsellik bir görev değildir. Belirli günlerde, saatlerde ve belirli bir sürede programlamaya çalışıyor olabilirsiniz.
  • Partnere hissedilen duygusal mesafe cinsel alana da yansıyabilir.
  • Sürekli aynı düzende cinsel birliktelik yaşamaya çalışıyor olabilirsiniz. Aynı ön sevişme, aynı başlangıç, aynı sürdürme ve aynı bitişi tekrarlıyor olabilirsiniz.

Cinsellikte Hatırlanması Gerekenler:

  •  Cinsellik vücut biçiminden ve görünümünden bağımsızdır. Keyif almak için harika kaslı bir vücudunuz olmak zorunda değil! Kendi bedeninizi, keyif aldığınız noktaları, partnerinizin bedenini ve keyif aldığı noktaları bilmek ve cinselliği bu yönde yaşamak mutlu bir cinsel yaşamın ilk basamaklarından.
  • İyi cinsel birliktelik; çift yönlü cinsel istek, cinsel mitlerin olmaması, karşılıklı çekim ve arzu duyma, kişilerin mahremiyetini paylaşacak duygusal yakınlık hissetmeleri, zihinlerinin yaşadıkları anda kalabilmesi ile mümkün.
  • Seks eğlenceli bir eylemdir. Partnerlerin kendini özgür hissetmesi, fantezilerini yaşayabilmesi, iki tarafın da birbirine saygı ve güven duyduğu bir zeminde cinsellik yaşanması zevk oranını artıracaktır.
  • Cinsel birlikteliğin sıklığı çiftten çifte değişebilir. Çiftler arası sıklığı karşılaştırmak doğru olmayacaktır. Çünkü her çiftin kendi içinde bir seks düzeni vardır. Kimi çiftler için haftada bir birlikte olma rutini mevcutken kimileri ayda bir cinsel birliktelik yaşayarak bu döngüde mutlu olabilir.
  •  Seks sırasında konuşmak birlikteliğe renk katacaktır. Partnerler cinsel birliktelik sırasında birbirlerine duymak istedikleri şeyleri söyleyebilmelidir. Bu sözlerler seks temposunda ve hazda artış yaşanacaktır.
  • Çocuk sahibi olmak seksi öldürmez! Ebeveyn olan partnerler çocuk sonrası seks için birbirlerine zaman yaratabilmeli ve gerekirse bu zaman üzerine konuşabilmelidirler. Ebeveyn olmak demek karı koca olmayı bir kenara bırakmak demek değildir.
  • Cinsel sorunlar her ilişkide meydana gelebilir. Bu seksten tamamen uzaklaşmak için bir sebep değildir. Bu sorunları çift olarak bir cinsel terapist ile görüşerek çözümlemek mümkün olacaktır.
  • Seksin yaşı yoktur. Her yaştaki sağlıklı bireyin cinsel ilişkiye ilgisinin olması doğaldır. Seks ilişkinin bir parçasıdır ve sürdürülen her ilişki yaş gözetmeksizin aktif cinsel hayata gereksinim duyar.

Cinsellikle ilgili yaşadığınız problemlerde cinsel terapi alanında uzman bir psikologtan destek alabilirsiniz.

Cinsel Terapi ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.senasoysal.com/cinsel-terapi-nedir/

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

One Reply to “Daha İyi Bir Seks Hayatı İçin…”

  1. Birde erkekte erken boşalma varsa oda seksi körüklüyor ve erkekte bir korku başlıyor kendini eksik hissediyor

Comments are closed.