güç

“Başarılı insanlar korkarlar, başarılı insanlar şüpheye düşerler ve başarılı insanlar endişelenirler. Başarılı olmalarını sağlayan şey, bu hislerin onları durdurmasına izin vermemeleridir.” der Eker. Her hissimizin bir karşılığı vardır. Kimi zaman bu hislerle bir yolda yürümek zorlayıcı olsa da onları geride bırakıp görmezden gelmek yerine onlarla birlikte hedeflerimize ilerlemek yaşamdan aldığımız keyfi artıracak. “Hissettiğim güç benim” diyebilmek ve duygularımızı fark edebilmek istediklerimizi elde etmede en büyük destekçimiz olacak.

Hayatımızda hedeflediğimiz, hayal ettiğimiz her şey yolumuzu belirler. Bu yolculukta engellere takılmak da engelleri aşmak da bizim elimizdedir. Bunu fark edebiliyor ve seçim gücünü hissedebiliyor olmak başarıya giden yoldaki temel taşlardır. İstemekle başlayan, inanmakla devam eden yolculukta hissettiğimiz güç yaşamsal iradeyle perçinlenir. 

Güç – Ben İlişkisi – Kendine İnan!

Hayatın keşmekeşi içinde çoğu zaman yapabildiklerimizden çok yapamadıklarımıza, hayal edebileceklerimizdense pişmanlıklarımıza, kaynaklarımızdan çok engellerimize bakar, çözüm üretebileceğimize dair inancımızı ilk önce kendi içimizde törpüleriz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki kendimize olan inancımız içimizdeki gücü tetikleyen, hayatımızın her anını keyifle, farkındalıkla yaşamamıza yardımcı olacak bir anahtardır.

Verdiğimiz kararlarla hayatımızı şekillendiriyoruz. Kendi hayatımızı biz yaratıyoruz. Kime inancaksın? Kime güveneceksin? Hayallerine izin verecek misin? Kendini fark edecek misin? Farklılıklarını kabul edebilecek misin? Seni sen yapan şeylerle birlikte ilerlemek kendi dünyanda özgür olmanı sağlayacak.

Yapabilirsin!

Yapabileceğine inanç duymak imkansız gibi görünen durumların o kadar da olasılıksız olmadığını fark etmeni sağlayacak… Kendine bir slogan belirle! Ne zaman bir şeyle ilgili kendine olan inancında şüphe duysan içinden o sloganı tekrarla. Bu sloganın pozitif ve motive edici olmasına dikkat et.

İçindeki güç, inanç ve isteği harekete geçirmek için kendinden başka kimseye ihtiyacın olmadığını hatırla!

 

Uzman Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

 

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal