Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Olumsuz Düşüncelerden Kurtulmak

olumsuz düşünce

Olumsuz düşünce hiç var olmaması gereken bir şeymiş gibi aktarılıyor. Ancak olumsuz düşüncelerden kurtulmak demek gerçeklikten kopmak demek değildir. Yalnızca zihninizi fazlaca meşgul eden, var olan olumlu etkenleri görmenizi zorlaştıran negatiflikleri oldukları gibi görmenizi sağlayabilecek unsurlar üzerine konuşacağız.

Olumsuz duygular da düşünceler de günlük hayatımızın bir parçası aslında. Sorun onları olduklarından daha büyük görüp hayatımızın tamamını kaplamalarına izin verdiğimizde oluşuyor. Çünkü hep olumsuzluk gözlüğü takmak hem fiziksel hem de psikolojik yıpranmaya yol açarak kendi potansiyelimizin altında  bir yaşam sürmemize neden oluyor.

Olumsuz Düşünce Hayatınızı Yönetmesin!

İstenmeyen Düşünceleri Engelleme

  • En sık olumsuzluğa düştüğünüz düşünce ve durumları belirleyin
  • Bu durumların hayatınızdaki yeri hakkında düşünün
  • Gerçekten olumsuz düşüncelerinizden  kurtulmak istiyor musunuz?
  • Olumsuz düşünceleri hayatınızda tutmak için sebepleriniz olup olmadığını kontrol edin
  • İyi şeylerin sizi bulmasını beklemek yerine siz onları arayın

Olumlu Hislerine Sahip Çık!

Olumsuz düşünce zirvedeki yerinin alırken olumlu düşünce ve hisler kaybolup gidiyor. O kadar olumsuz düşünce içinde seni iyi hissettiren, keyif alacağın şeyleri ıskalamakta fayda var. Nelerden hoşlanıyorsun? Bu bazen bir hobi olabilir, bazen bir kitap, bazen de sadece hoşuna giden bir manzarayı izlemek… Sana iyi hissettiren şeyleri deneyimlemekten geri durma!

Yalnız Olmadığını Hatırla!

Sağlıklı ilişki kurmak, sevdiğimiz insanlarla bir arada olmak çok önemli. Belki de sana olumsuz gelen şeylerin o kadar da halledilemez olmadığını başkalarından duymaya ihtiyacın var. İnsan sosyal bir varlık. Sosyal ilişkilerimizi güçlü tutmak yalnızlık duygumuzu azaltır ve hayatımızdaki pozitiflikleri artırır.

Olumsuzluklar Sadece Yıkıcı Değil Yapıcı da Olabilir!

Problemlerimiz bizi donanımlı kılar. Yaşadığımız herbir olumsuzluğun hayatımızda beslediği bir alan olacaktır. Üzücü deneyimler yaşamış olabilirsin ama bu deneyimlerin sana öğrettiklerini yok saymanı gerektirmez. Durup ne hissettiğini, yaşadığını anlamaya çalış. Ve elinde ne olduğuna iyi bak! Belki de kaybettiğini düşünürken yepyeni şeyler kazandın…

Uzman Psikolog Sena Soysal
İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal