Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Adam Philips – Öpüşme Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine

Adam philips öpüşme, gıdıklanma ve sıkılma üzerine

Ne Okudum’da daha önce de konuk ettiğimiz Psikanalist, yazar Adam Philips yeniden konuğumuz oluyor.

Öpüşme Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine isimli kitabında onbir farklı konuyu ele alıyor.

Endişe, risk, sükûnet, gıdıklanma, öpüşme, yalnızlık, yaratıcılık ve suçluluk duygusu arasındaki ilişki; sıkılma, fobi-teori benzerliği; bir metin değil de deneyim olarak rüya; inanç ve engeller gibi gündelik hayata dair konuları psikolojik saptamalarla birlikte okuyucuya aktarıyor.

Philips’in kalemine dair en sevdiğim şey psikanalitik bakışı anlaşılır bir dille anlatabiliyor olması. Bu kitapta da aynı dili devam ettirebiliyor.

Yazar bizi hayatımızın içinde deneyimlediklerimize her bir deneme aracılığıyla farklı bir bakış geliştirmeye davet ediyor.

Bu haftayı da her hafta olduğu gibi kitaptan bir alıntıyla bitirmek isterim ;

”Yalnız kalma kapasitesinin habercisi, riskleri örtbas edecek bir annenin güvenilir ve haddini bilen mevcudiyetini yaşayan çocuktur.

Yalnızken kendimizi neye teslim etme riskini taşırız? Yalnızken sadece “kendi başımıza” kalırız. Danışanlar da terapiye kendi yalnızlığını, ancak kendisinin bilebileceği yalnızlığı öteki aracılığıyla yeniden oluşturmak amacıyla gelmez mi?”

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal