Ayfer Tunç Suzan Defter

Uzun bir aradan sonra Ne Okudum’a bu hafta Ayfer Tunç ile devam ediyoruz.

Suzan Defter benim yazarla tanışma romanım oldu. Ve iyi ki de tanışmışım!

Suzan Defter, insan ilişkileri üzerine gözlemlerin çok güçlü olduğu bir roman. Aile içindeki dinamikler, romantik ilişkiler üzerinden ustaca kurgulanmış.

Kitapta yazar farklı bir teknik kullanmış. Biri kadın biri erkek olan iki karakterin günlüklerini aynı romanda toparlaşmış. “Aynı olayı iki farklı insan nasıl algılar?” sorusunun cevabı çok dikkatli bir kalemle hiçbir atlama olmaksızın verilmiş.

Sayfaların solu erkek karaktere, sağı ise kadın karaktere ayrılmış. Ben her ikisinin de günlerini eş zamanı okumayı seçtim, böylece aynı günün nasıl farklı ve nasıl benzer olabileceği daha net görülebiliyor.

Kitaptan alıntılarla bitirmek isterim.

“Ayrılmak bir solucanın ikiye bölünmesi gibidir, her iki parça ayrı ayrı yaşamaya devam eder, bir zamanlar tek parça değilmiş gibi, tanımaz birbirini parçalar.”

”İki kelimeli korkunç bir cümle bu: Vakit geçer.”

”Saçmalama baba kül samandan iyi mi? İyi, çünkü külün bir geçmişi var, bir zamanlar ateşmiş hiç olmazsa.”

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal