Balina Tiyatro

Ne izledim serimizin ikinci oyunu Balina. Oyun Zorlu PSM’de sahneleniyor.

Aslı Samuel D. Hunter tarafından yazılmış oyunu bizde İbrahim Çiçek yönetmiş. Tiyatro sahnesinde izleyebileceğiniz bu yapımın mükemmel bir film versiyonu olduğunu söylemekle başlamak isterim. Brendan Fraser‘ın baba rolüyle adeta şov yaparak 2023 yılın En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldığı filmi izlediğimde çok etkilenmiştim. Fraser’ın bu rol için 270 kiloya çıktığı bilgisi inanılmazdı. Kızı rolüdeki Sadie Sink de zorlayıcı ergen rolünü harika oynamıştı. Film benim için baştan sona çok başarılı olduğu için oyuna dair merakım da beklentim de oldukça yüksekti.

Bununla beraber sosyal medyadan takip ettiğim, sanatçıların repost ettiği geri bildirimler de oldukça iyi görünüyordu. Ne yazık ki benim deneyimim bunun tam tersi oldu. Birinci kategoriden aldığım bir bilet olmasına rağmen sesler asla net olarak duyulmadı. Özellikle baş rol Enis Arıkan’ın ne söylediğini anlamak oldukça zordu. Diğer oyuncuların da oyunculukları sanki abartılmış gibiydi. Ne yazık ki oldukça doğallıktan ve duygudan uzak bir yapım izledik.

Ekim ayından beri sahnede olan Balina Şubat’ta oynanırken daha az pürüzlü olmalıydı diye düşünüyorum. Zorlu sahnesinde izlediğim pek çok oyun arasında en hayal kırıklığına uğradığım oyun olduğunu söyleyebilirim.

Balina Konusu

Oyunun konusuna kısaca değinmek isterim. Balina, obezite sorunuyla başa çıkmaya çalışan İngilizce öğretmeni Charlie’in hikayesini anlatıyor… Charlie’nin eşiyle ayrılırken geride bıraktığı kızı Ellie ile yeniden yakınlaşmak ve kendini affettirmek istemesi ana çerçeveyi oluşturuyor. Geçmiş- şimdi- gelecek bağlantısı oldukça güçlü. Oyunu izlerken duygusal yeme meselesine dair birçok gözlem yapmak mümkün. Travma ve hayata farklı yansımaları oyun boyunca tıpkı filmdeki gibi işlenmiş. Hikayede boşluk olmayışı oyunun iyi yönlerinden biriydi diyebilirim.

Yine de oyuna gitmeyi düşünen var ise tavsiyem filmi izlemeden gitmeniz :) Aksi halde siz de benim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Oyunun künyesini ve oyunla ilgili detaylı bilgiyi aşağıya bırakıyorum.

https://www.zorlupsm.com/etkinlikler/balina

Oyun Künyesi

Yazan : Samuel D. Hunter Yöneten : İbrahim Çiçek

Oyuncular Enis Arıkan Şebnem Bozoklu Yağız Can Konyalı Helin Kandemir Emine Evirgen

Çeviren : Balım Kar Dekor Tasarım : Günsu Sarı Işık Tasarım : Yakup Çartık Kostüm Tasarım : Nihal Kaplangı Müzik :Ömer Sarıgedik Fotoğraf : Ayşegül Karacan Afiş Tasarım : Berkcan Okar

Yapımcılar : Zorlu PSM, Craft, Free Stage Yürütücü Yapımcı : Cenk Suyabatmaz Uygulayıcı Yapımcı : Omnia Yapım

 

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.