Canavar

Canavar Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal’ın oynadığı tek perdelik ve 80 dakikalık bir oyun.

Oyuncu performansı olarak Tülin Özen ve Gülçin Şahin’e hayran oldum diyebilirim… Her ikisini de sahnede ilk izleyişimdi ve son olmayacağından emin şekilde salondan ayrıldım.

Oyun detaylarına geçecek olursak bir uyarıyla başlamam gerektiği kanısındayım. Geçmişinizde cinsel istismara dair bir hikaye varsa bu oyun sizin için bir tetikleyici olabilir.

Üç kuzenin hikayesini anlatan Canavar görünenin ardındaki görünmeyeni işaret ediyor. Susmak, unutmaya çalışmak, saklanmak canavarların gölgesinden kaçmaya yetmiyor.

Kemal, Aslı ve Derya yıllardır birbirini görmeyen kuzenlerdir. Her şey Kemal’in imza günü için geldiği ufak kasabada Aslı ve Derya’yı ziyaret etmek istemesiyle başlar.

Aile olmak, yabancılaşmak, ebeveyn öfkesi üzerine incecik işlenmiş bir metin görüyoruz sahnede. Oyun ilk başladığında adının canavar olmasına anlam veremeyecek kadar komik sahneler göreceksiniz. Burada kadın oyuncuların performansı oldukça öne çıkıyor.

Son olarak oyun ile ilgili tek eleştirim erkek karaktere. Kadın karakterler öyle sahici ki erkek karakter yanlarında yapay kalıyor.

İzlemeye değer bir oyun, yakın zamandaki gösterimleri için; https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/canavar

Canavar Künye

  • Yazan & Yöneten : Tunç Şahin.
  • Yardımcı Yönetmen: Ömer Güneş
  • Oyuncular: Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin, Hakan Emre Ünal.
  • Sahne Tasarım: Aslı Dadak, Barış Yıkılmaz.
  • Kostüm Tasarım: Emre Donmaz.
  • Işık Tasarım: Yasin Gültepe.
  • Ses Tasarım: Safa Hendem

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.