Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Doğan Cüceloğlu- Var mısın?

doğan cüceloğlu güçlü bir yaşam için öneriler

“Ne Okudum?”‘da bu hafta 16 Şubat’ta kayettiğimiz, psikoloji bilimini herkes için anlaşılır kılabilen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun yayımlanan son kitabı var.

Kitabın tam adı “Kendini Keşfetmeye Zorluklarla Başa Çıkmaya Var mısın?” Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler alt başlığıyla da pekiştirilmiş. Kitabı okuduğunuzda iddialı alt başlığını ne kadar hakkettiğini anlayacaksınız.

Kitap gazeteci Deniz Bayramoğlu ve Doğan Cüceloğlu’nun söyleşilerinin derlenmesi ile oluşturulmuş. Ondört bölümden oluşan kitapta hayata dair ipucu olabilecek birçok konuya değinilmiş. “Çevremiz bizi nasıl etkiler? İnsan kendini nasıl geliştirir? Toplum nasıl dönüşür?” gibi bireysel ve toplumsal iyileşmeye yardımcı olabilecek başlıklarlar Bayramoğlu’nun nokta atışı soruları ve Doğan Hoca’nın yol gösterici yaanıtlarıyla birleşince ortaya bir yaşam rehberi çıkmış.

Kitap boyunca kendimi Cüceloğlu ile sohbet eden sanki benmişim gibi hissettim. Bölümlerden birinde geçen konuşabilecek bir “mentör”ün olması kitap içinde kendini gerçekleştirme imkanı bulmuş gibi ve bu imkanı bizimle paylaşıyor.

Birçok çarpıcı söyleminegeçtiği kitaptaki alıntıları sizinle daha fazla paylaşabilmek istediğim için 1 hafta boyunca her sabah “Günün Motivasyonu” başlığı altında Doğan Cüceloğlu’ndan hatırlatmalarla güne başlayacağız.

Her “Ne Okudum” yazısında olduğu gibi bunu da bir alıntıyla sonlandıracağım.

“Duygular içimizdeki rehberin elçileridir. Öfke, hüzün, telaş, mutluluk, hayal kırıklığı, özlem; hepsi birer elçidir ve bize önemli mesajlar vermeye çalışmaktadırlar.

Duygulrınızı tanıyın ve onların köklerini bir an önce dikkate almaya başlayın.”

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal