Günaydın

Belirsiz durumlarda ve net olmayan alanlarda kendi kararımızı vermek yerine güvendiğimiz ve tutarlı olduğuna inandığımız kişilerin davranışlarını izleme eğilimi gösteriyoruz. Bu aslında bilme ve emin olma isteğiyle doğrudan bağlantılı bir durum. Çünkü etrafımızda neler olup bittiğinden emin olabilmek adına bizi aydınlatacak ve rahatlatacak başka kişilere ihtiyaç duyuyoruz.
Neden Başkalarını İzliyoruz?
Çünkü haklı olmayı, yanılmamayı, ayrışmamayı, sevilmeyi, kabul görmeyi, ait olmayı istiyoruz. Sosyal olarak kabul edilebilmek için ötekilerle uyumlu olmamız gerektiğine, bir grubun üyesi olmamız gerektiğine inanıyoruz. Kendimize olan güvenimiz azaldıkça daha çok, egomuz güçlendikçe daha az uyumlanıyoruz.

Güçlenmek, kendimize tutunmak, belirsizliklerin de varlığıyla barışmak dileğiyle…

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal