Arno Gruen’den dördüncü gün hatırlatması;

“Bize gerçekten değer verenlere güvenmeyiz, çünkü içi­mizin derinliklerinde kendimizi değersiz hissederiz. Aynı şekilde, bize ihtiyacımız olan sevgiyi sadece onların vere­bileceğine inandığımız için boş ve soğuk olan kadınların ve erkeklerin peşinden koşarız.

Gerçek bir ilgiyle karşıla­şınca sıkıntı ve güvensizlik hissederiz. Bizi kim ve niçin gerçekten sevsin ki?

Anne-babamızın kendi ezilmiş kendi­likleri karşısında duydukları ve bizim de içimize yerleştir­dikleri nefrete bağlılığımızı sürdürürüz.

Bu yüzden de bi­zi, aslında nefret ettikleri şeyi sevdiklerine dair söyledikle­ri kendi yalanlarını desteklemek için istismar edenlerin pe­şinden gideriz sürekli.”

Bugünün hatırlatması ilişkilerde kendini zarar gördüğünü bile bile orada kalmaya zorlayanlar için geldi.

Yetişkin benliğimizle kendi değerimizi yeniden yaratacağımız bir döneme geçiş yaparız. Değersiz, boş hissettiğimiz yerleri doldurmak üzere kendi gücümüzle yeniden benlik inşaası mümkündür. Yapacağımız tek şey toksik ilişkilerden kendimize doğru bir adım atmak olacak!

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

One Reply to “Günaydın”

  1. Paylaşımlarınız da kendimi buluyorum çok teşekkurler🙏

Comments are closed.