Adam Philips’ten haftanın üçüncü alıntısı;

“Utanç, ilginin (veya ilgisizliğin) belli bir türüdür, kişinin kendine gösterdiği ilginin bir niteliğidir (ve aynı sebepten dolayı, ilgimizle ve ilgimize neler yapabileceğimizin bir göstergesidir). İlginin herhangi bir türünde olduğu gibi, kişi, kendine gösterdiği bu dehşetli ilgiyle amaçlananın ne olduğunu merak edebilir; bu ilgide sanki benliğin bir parçası ayaklanıyormuş gibidir, ayaklanıp bütün benliğe tiksintiyle bakan bilgiç bir üstünlük taslıyormuş gibi bir hal alır.“

Kendimize dair utanç duyduğumuz ne varsa oraya yakından bakalım. Benliğimizle ilgili farkında olmadığımız bir yeri göreceğiz. Oraya bu kez bir itme haliyle değil de nötr yaklaşmaya çalışalım ki bakmaktan kaçınmayalım.

Aynı şeyi başkaları için utanç kaynağı olarak gördüğümüz şeylere de yapalım.

Bakmaktan kaçtığımız yerlerde bir şey olduğu kesindir! Kaçmaksızın orada durmaya çalıştığınızda kaşınıza ne çıkacak, merak etmiyor musunuz?

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

One Reply to “Günaydın”

  1. Sena Hanımefendi,
    Kısa ama öz bilgiler çok yararlı olmakta. Gönülden teşekkürlerimi sunmaktayım. Başarılı çalışma hayatınızın başarılarınızın katlanarak devamı dileğimle saygılar.
    Erdoğan Tan

Comments are closed.