Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Karantina Sürecinde Sevgiliden- Partnerden Ayrı Olmak

karantina dönemi sevgiliden uzak olma

Koronavirüsün yayılımını hızla sürdürdüğü bu günlerde mecburi evde olma hallerimizle devam ediyor. Karantina sürecinde bireysel olarak neler yapabileceğimizle ilgili komuştuk. Peki bu süreçte çiftlere neler oluyor? Aynı evde kalan ya da ayrı evlerde bulunan çiftler için süreci hafifletebilmek için neler yapılabilir birlikte bakalım…

Bu yazıda partnerden – sevgiliden uzak kalmak ile ilgili konuşacağız.Karantina döneminde partnerle- sevgiliyle birlikte olmak bir sonraki yazıyla gelecek.

Karantina Sürecinde Sevgiliden- Partnerden Uzak Kalmak

Partnerle ayrı kalma halini bir çeşit uzak ilişki deneyimi olarak düşünebilmek mümkün.

  • Fiziksel uzaklık duygusal yakınlaşmaya engel değil!

İlişki içindeki en önemli dinamiklerden biri çiftlerin birbirinin ihtiyaçlarını anlama durumlarıdır. Bu dönem duygusal ihtiyaçlara daha da yakınlaşmayı sağlayabilir. Teknoloji bunun için büyük bir avantaj; görüntülü konuşmalar, fotoğraflar; kısacası paylaşımın artması partnerinizle fiziksel olarak yakın olamasanız dahi duygusal yan yanalığınızı koruyacak…

  • Nasıl olduğunu varsaymadan önce “Nasılsın?” diye sormak!

Çevremizdekilerin de bizimle benzer deneyimlere sahip olduğunu düşünme eğilimindeyiz, bu eğilim davranışlarımıza da önyargı olarak yansıyabiliyor. Partnerinizin yaşadığı kendi karantina haliyle ilgili nasıl hissettiğini soruyor olmak hem ona olan yaklaşımınız hem de ikinizin iletişimi için kurtarıcı olacak…

  • Hissettiklerini paylaşma zamanı geldi!

İçinde bulunduğumuz durumla ilgili yaşadığımız kaygı, öfke, kızgınlık, mutsuzluk gibi duygular partnerler tarafından kolayca kendi üzerine alınılabilir. Bunların aranızdaki ilişkiyi yıpratmasına izin vermeden yapacağınız bir şey var; o da hislerinizi sevgilinizle paylaşmak. Karşınızdakinin halinizden anlaması için önce sizin halinizi fark ediyor olmanız ve bunu paylaşıyor olmanız önemli…

  • Her zaman yan yana olamayabilirsiniz!

Karantina sürecini birlikte geçiremeyeceğiniz anlar için bir prova olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrı geçirdiğiniz zamanlar ilişkinizin değişmesi, gelişmesi ve güçlenmesi için bir fırsat olabilir mi? Birbirinizi uzaktayken deneyimlemek için bir özgürlük alanı…

  • Ortak noktalarda birleşmek mümkün!

Yakın olmanın, temas etmenin yalnızca fiziksellikle sınırlı olmadığını hatırlayın…  Birlikte izlediğiniz film, dizi ya da okuduğunuz kitap gibi ortaklık alanları yaratmak ilişkiye yeni yakınlaşma alanları açmayı sağlayacak…

  • Büyük konuşmalar- kararlar için beklemekte fayda var!

İçinde olduğumuz sürecin yüklediği kaygı ve tetiklediği stresli olma haliyle ciddi konular ya da kararlar olağan düzende yaratacağı etkiden daha büyük yansımalara sebep olabilir. O nedenle yapacağınız konuşmanın şimdi mi olması gerektiği yoksa ertelenebilir mi olduğuya ilgili düşünmek mevcut gündemin daha da yoğunlaşmaması için güvenli bir yol…

Bağlılığın farklı alanlarının da deneyimlendiği bu süreçte açık bir iletişim dili kullanmak, birbirini anlama gayretinde olmak ve kolay bir dönemden geçmediğimizi hatırlamak sağlıklı bir birliktelik sürdürebilmenin ana formülleri gibi görünüyor…

İstanbul Ataşehir Psikolog

Uzman Psikolog Sena Soysal

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal