Serimizin ikinci Oruç Aruoba’dan De ki İşte.

Aruoba’yı çok yakın bir tarihte kaybettik. Tüm kitaplarını ayrı bir keyifle okuduğum yazar bu kitapta şiir, deneme ve felsefeyi birleştiriyor. Üç bölümden oluşan kitabın başlıkları: Ölüm(de), Yaşam(ki) Felsefe(işte).
Okuma boyunca aşam ve ölüm üzerine düşündürücü, derin cümlelerin olduğu bir akışta ilerliyoruz. Felsefe bölümünde filozoflardan alıntılar yaparak bize felsefinin önemini ve geçmişini işaret ediyor. Sorgulayan bir bakışla anlama halinde olacağınız kitapta karşılaşacağınız yeni farkındalıklarla iyi okumalar dilerim.

Seride bol bol Aruoba kitabıyla karşılaşacağınızı söyleyip kitaptan bir alıntıyla bitiriyorum.

“Yaşamının büyük bir bölümü, yaşamına yön verme çabalarınla geçecek -öyle ki, gün gelecek, bakacaksın, yaşamın, yön bulma çabasıyla döne döne, yola hiç çıkamamış..
Yaşamın yönünü bulmaya çalışırken, yaşamın yolunu bulamayacaksın.
Yaşamın, yön bulmaya çalışırken, yolsuz kalacak
-yaşamın yönünü bulacağım derken, yolunu yitireceksin.
-sonunda yaşamın yönünü bulsan -bulduğunu sansan- bile, bakacaksın ki, yolunu yürüyecek durumda değilsin artık..
Yaşamın, yönsüz-yönü olsa bile, yolsuz- kalacak:
Yönsüz hem de yolsuz yaşayacaksın.
Yaşamın yolu hiç olmayacak;
belki, yönü olsa bile
Yaşamın yolu yok.”

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal