nermin yıldırım ev

Ne Okudum’da bu haftanın konuğu Nermin Yıldırım – Ev…

“… hayata tutunmak için inanmaya mecbur kaldığımız bütün yalanlar günü gelince açığa çıkıyor. Ve sonra biz ölmüyoruz. Daha kötü bir şey oluyor. Öğrendiklerimizle yaşamaya devam ediyoruz. ” cümlelerindeki sert bir yüzleştirme ile başlıyor kitap. Kendinden kaçma- kendine varma ikileminde gidip gelen Seher’in  Portekiz’in Porto şehrinden İspanya’nın Santiago şehrine uzanan yol hikayesine şahitlik ediyoruz kitap boyunca.

Aile, hatırlama, unutma, dostluk, yalnızlık, yabancılaşma temalarının üzerinden düşündüren birçok noktaya dokunuyor Seher’in içsesi… Kitap bizi Seher’in bir şimdiki haliyle bir de terapi seanslarındaki haliyle buluşturuyor. Seanslarda kahramanımızın çocukluğundan kesitleri hatırlamasıyla birlikte kendi içinde sürüklenmesi çok gerçek aktarılmış. Yazar terapi sürecindeki danışan- terapist ilişkisine dair oldukça çarpıcı noktaları aktarmış.

Ben kitabı çok sevdim, okurken elimden bırakmayı, bitirmeyi hiç istemedim. Tıpkı seanslarda olduğu gibi bu kitapta da bir süreç, yolculuk hali olduğundan bu kadar sevdim sanırım.

Köksüzlük, ait hissedememe, yersizlik, duygularıyla hayata sığamayan, tutunamayanlara umut olabilecek bir kitap Ev. 

Yazarla benim tanışma kitabım oldu, Yıldırım’ın diline, hikayelemesine kapılıp gittim. Okumayı bitirdiğim gibi diğer kitaplarını da sipariş ettim. Dilerim siz de seversiniz.

Yazıyı kitaptan sevdiğim alıntılarla bitirmek isterim;

“Bize hep direnmeyi öğrettiler. Mesele biraz da kabul etmektir belki.”

“Bir yerin yaralandığınd tabii ki sabah akşam orayı düşünmeyeceksin. Ama yaralanmamış gibi davranmaya, incinmiş yerin sütüne abanmaya devam edersen de sızına yeni sızılar eklersin. Biliyorsun, insan kolay yaralanıyor, sonra çareyi doktorlarda filan arıyor ama yaralanan sensen eğer, kendine, önce kendine merhamet edeceksn.”

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

 

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal