Size nasıl yardımcı olabilirim?
  • Çalışma Saatleri : 09:00 - 21:00

Öncelik Belirleme – “Neye İhtiyacım Var?”

öncelik

Gündelik yaşamın içinde koştururken neye ihtiyacımız olduğuna durup bakmıyoruz. Neyi daha çok istediğimizi bilmeden nasıl denk geliyorsa öyle yaşıyoruz. Oysa ki yaşamda öncelik belirlememiz mümkün. Öncelik belirlemek neye, ne zaman, ne kadar ihtiyacımız olduğunu daha çok farketmemizi sağlayacak. İhtiyaçlarımızı bilerek yaşamak da hayat kalitemizi artıracak…

Pek çok insan için öncelik belirleyebilmek çok da kolay bir seçim olmayabilir. O kadar seçeneğin içinden hangisinin gerçekten bizim ihtiyacımız olan şey olduğuna karar vermek basit değildir. Bu seçimleri etkileyen birçok unsur vardır ve bu seçimler zamanla değişip farklılık gösterebilir.

 Önceliklerimizi doğru bir biçimde belirleyebilmek için Eisenhover Kutusu Tekniği sıkça kullanılır. Yapacaklar listeniz gözünüzde büyüyor, her geçen gün daha da karmaşıklaşıyorsa  bu kutu çok işinize yarayacak.

 Öncelik Belirlerken

  • Amaçlarını fark et! Kafa karışıklığının azaldığını göreceksin…
  • Kendi amaçlarını kendin belirle! Bu senin hayatın, önceliklerini senden daha iyi kimse bilemez.
  • Her seçiş bir vazgeçiştir! Bazı şeyleri öne almak bazılarını geride bırakacak. İlerleme ancak böyle mümkün…
  • Hislerine bakmayı unutma!
  • Önceliklerini değiştirmek için her zaman bir şansın olacağını hatırla!

 

 

 

 

Neye ihtiyaç duyduğun, önceliklerin, beklediklerinle ilgili hala kafan karışıksa : https://www.senasoysal.com/insan-neye-ihtiyac-duyar/ linkindeki yazıdan yardım alabilirsin.

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal