online psikoterapi- online randevu

Online Psikoterapi Nedir?

Online psikoterapi internet aracılığıyla görüntülü olarak yapılan terapi seansları olarak tanımlanabilir. Farklı ülke veya şehirde yaşama sebebiyle yüz yüze psikoterapi alma imkanı olmayan kişiler de online terapi sayesinde hizmeti alabilmektedirler. Dünyanın veya Türkiye’nin neresinde olursanız olun terapistinizle birebir görüşme fırsatınız olacaktır. Psikolojik danışmanlık sınır tanımayan bir süreçtir ve bu nedenle online danışmanlık hizmeti olarak da sağlanabilmektedir.

Ne Gerekiyor?

Online terapi için yalnızca hızlı bir internet bağlantısı ve bilgisayar, tablet ya da cep telefonu gibi araçlar gerekmektedir.

Görüşme yapılacak yerde yalnız olmak ve rahatsız edilmeyeceğini bildiği, sessiz (görüşme esnasında cep telefonu, müzik ya da başka herhangi bir uyaranın olmadığı) bir oda olması gerekmektedir.

Online terapide de yüz yüze yapılan görüşmelerdeki kurallar geçerliliğini korumaktadır.

Başvurunuz ve online terapiye başlamanız durumunda terapi sürecinize dair tüm bilgileriniz gizli tutulur.

Online terapi için telefon yoluyla ya da iletişim butonundaki mesaj bırakın kısmındaki formu doldurarak  görüşme randevusu alabilirsiniz.

Online Terapi Hizmetinden Hangi Durumlarda Yararlanılır?

  • Ülke dışında olduğunuzda
  • Şehir dışında olduğunuzda
  • Kliniğe ulaşma durumunuz çok zor olduğunda
  • Evden ayrılmanın mümkün olmadığı durumlarda
  • Yüz yüze görüşmelerin sizi çok konforsuz hissettiği durumlarda

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal