Titus kompleks das das tiyatro

Geçtiğimiz haftalarda instagram üzerinden sorduğum “İzlediğim tiyatro oyunlarına dair ayrıntılı paylaşım okumak ister misiniz?” sorusuna gelen oy birliği ile evet cevabına istinaden ilk oyunumuz Titus Kompleks!

Titus Kompleks Ataşehir’imizin komşu etkinlik merkezi Das Das’ın sahnelediği bir yapım. Das Das’ta bugüne dek izlediğim hemen her oyundan çok keyif aldım. Ancak Titus Kompleks gibi bir prodüksiyonu orada ilk kez izlediğimi söyleyebilirim.

Titus Kompleks William Shakespeare tarafından yazılmış bir trajedi oyunu olan “Titus Andronicus” adlı oyundan uyarlanmış. İntikam, ihanet, hırs, haksızlık, aile bağları üzerine sert bir yüzleştirme izleyeceğinizi şimdiden söyleyeyim.

Oyun Roma İmparatoru Titus ve onun en büyük düşmanı Tamora’nın hem kendileri hem de aileleri arasındaki intikam ve ihanet hikayelerini ele alıyor. Çokça vahşet ve dehşet içeriği sertçe işlendiği oyunda inanılmaz bir dekorla karşılaşacaksınız.

Tüm oyun iki katlı, döner bir evin içinde oynanıyor. Ve sıkı durun; oyunda iki tane hareketli kamera ve bunların yansıtıldığı üç ekran var… Oyuncuların mimiklerini yakından takip edebilmek ayrıca oyunu da daha iyi takip etmeye yardımcı oluyor.

İki perdeden oluşan 130 dakikalık bu oyunda temponun hiç düşmemesine özellikle özen gösterilmiş. Bunu etkileyici oyunculuk performanslarının yanı sıra onlar kadar etkileyici müziklerle sağlamışlar. Düzen eleştirisinin günümüz diliyle anlatıldığı bu hikaye izlemeye değer!

Özellikle Didem Balçın ve Elçin Afacan’ın performansları gerçekten hayranlık uyandırıcıydı.

Titus Kompleks bu sezonun kaçırılmaması gereken oyunlarından.

Son olarak detaylı bilgi ve bilet için:https://www.dasdas.com.tr/

Oyunun Künyesi:

Uyarlayan ve Metin: Olga Helen Bach, Thomaspeter Goergen
Çeviren: İlksen Başarır
Yönetmen / Sahne – Kostüm Tasarım: Ersan Mondtag
Yardımcı Yönetmen: Thomaspeter Goergen
Sahne Uygulama: Alexander Naumann
Işık Tasarım: Kerem Çetinel
Müzik: Tristan Brusch
Görsel Tasarım: Ecem Akça
Kamera: Çiğdem Akdoğan, Oğulcan Tütüncü
Oyun Asistanları: Elif Mandan, Yalım Danışman
​Oyuncular: Can Sipahi, Didem Balçın, Doğukan Polat, Elçin Afacan, Ferit Kaya, Mert Fırat, Onur Dilber, Yalım Danışman, Hilal Attar

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

 

 

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.