Zeynep kaçar yalnız

Ne Okudum’un yeni misafiri Zeynep Kaçar’ın Yalnız romanı.

Kaçar aslında hepimizin tanıdığı bir tiyatro sanatçısı. Şimdi de herkes tarafından tanınan bir yazar olmaya doğru ilerliyor.

“Yalnız” ülkemizde kadın olmanın dertlerinin çok iyi anlatıldığı bir roman. Okurken boğazınızın düğümlendiği, öfkeden kalbinizin sıkıştığı satırlar olacağından eminim.

“Yeter” diyemeyen bir kadının sessiz bekleyişinin sonunda duyulan sağır eden çığlığın romanı bu!

Anlatıcımız Feray yaşadığı hayatı geçmişiyle ve şimdisiyle gösteriyor bize. Karanlıktan kendini kurtarmaya, kilitli kapıları kırmaya çalışan tüm kadınların temsilcisi Feray.

Akıcılığı hem dilde hem de olay örgüsünde yakalayan yazardan yalnız olmadığını hatırlamaya ihtiyacı olan tüm kadınlara güzel bir armağan olan “Yalnız”ı hiç vakit kaybetmeden okuyun derim!

Kitaptan alıntılar;

“Mutlu olmak için mutsuzluğa ihtiyacımız var. Harekete geçmek için durmaya, bir kâbustan uyanmak için derin bir uykuya, sevmek için yalnızlığa ihtiyacımız var. Kavuşmak için ayrılığa.“

“Hayat sonsuz seçenekleriyle uçsuz bucaksız, şahane bir bilinmezlik olarak önünde uzanıyorken, garip bir kibre kapılıyor insan. Kibir denemez aslında, cehalet. Başına kötü şeylerin gelme ihtimalini düşünememe cehaleti.”

“Hayatı başımıza gelen bir şey sanıyoruz ya, hayat bir oluş hali sadece. Orada, burada, her yerde. Devasa bir göz olup seyretmiyor bizi uzaklardan, bir beyni yok; bizim hakkımızda yargılara varmıyor, bizi düşünmüyor, bize acımıyor, bir kalbi olmadığı için sevmiyor bizi. İyi bir insansın diye başınıza iyi şeylerin geleceği yok.“

Klinik Psikolog Sena Soysal

İstanbul Ataşehir Psikolog

 

Author: Sena Soysal

Ataşehir Psikolog Sena Soysal; İstanbul anadolu yakasında çalışmalarını sürdüren Klinik Psikolog Sena Soysal, Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle bitirmeye hak kazandı. Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla uzmanlığını tamamladı. Daha fazlası için : Klinik Psikolog Sena Soysal

One Reply to “Zeynep Kaçar- Yalnız”

  1. cok güzel yazilariniz abobeyim bana yazarmisiniz keyifle okuyorumtesekkur ederim

Comments are closed.